Kom i festivalstemning i bilen

Våren er for lengst her, og festivalsesongen nærmer seg med stormskritt. Både unge og gamle har en rekke festivaler på ønskelisten for i år, og bilen er gjerne det selvsagte fremkomstmidlet. Ofte er det faktisk slik at selve bilturen til festivalområdet kan være like minneverdig som festivalen i seg selv. Med litt planlegging kan du få en flott festivalopplevelse, selv før du har kommet frem! Husk at bilen spiller den viktigste rollen under en hvilken som helst road trip, og du bør derfor skjemme bort bilen din før du legger i vei. Hva med et nytt musikkanlegg eller ny lakk? Sørg dessuten for å kontrollere at alt er i orden slik at du ikke opplever problemer på veien og i verste fall kommer for sent til å få med deg de største artistene på scenen. Skift olje, fyll på spylervæske og kontroller dekkene. Hvis dekkene er for slitt må du sørge for å bestille ny i god tid før festivalsesongen er i gang for fullt. Ellers er det bare å fylle bilen med god musikk, festglade mennesker og vende nesa mot festivalområdet.

Gi bilen en makeover

Bilen er naturlig nok turens hovedperson, så sørg for å gjøre den festivalklar før avreise. En grundig vask og polering er på sin plass, hvis du da ikke skal benytte anledningen til å gi bilen en makeover med ny lakk. Innsiden av bilen er minst like viktig – det er her festen starter. En runde med støvsugeren gjør underverker, og alt søppel som har samlet seg opp i baksetet og på gulvet opp gjennom årene kan med fordel fjernes. Når bilen er beboelig er neste steg naturlig nok å sørge for at musikkanlegget er i orden. En lang biltur blir enda lenger hvis man må lide seg gjennom den i stillhet. Vurder også om det er på tide å fornye anlegget – dette kommer helt sikkert til å gi en ekstra god opplevelse på veien. Sørg uansett for å ta med en god spilleliste og du er garantert god stemning i bilen.

Planlegg turen og kom i stemning

Før du starter på kjøreturen er det lurt å foreta litt planlegging. Nå er det slik at spontane festivalrunder gjerne er de morsomste, men noen få planer skader ingen. Pakk telt, soveposer og annet nødvendig utstyr. Sjekk kartet på forhånd og undersøk om det er noen steder på veien som er verdt en stopp. Det er dessuten store sjanser for at du finner noe i nærheten som er verdt en liten omvei. Kanskje finner du en liten, lokal festival som er minst like bra som hovedattraksjonen? Det finnes dessuten utallige spisesteder langs de norske veiene. Uten mat og drikke duger helten ikke – et godt måltid og god drikke gjør underverker for stemningen på turen.