Flukt

Flukt 1Lyttere og utøvende musikere har latt seg imponere og begeistre over Flukts særpregede og inspirerende konserter. Fra den spede begynnelse i 1998 igjennom vekslende besetninger, har Flukt høstet applaus på flere hundre konserter i inn- og utland, gitt ut kritikerroste CD’er, opptrådt flere ganger på NRK TV og radio, og blitt engasjert til festivaler av internasjonale størrelser som bl.a. Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, Falun Folkmusikfestival (S), Festiwal Folkowy (PL) og Nordic Roots (USA). De er best når det gjelder og får stadig skryt fra inn og utland.

Sturla Eide
Folkemusikeren Sturla Eide forankrer det musikalske uttrykket trygt i de nordiske tradisjonene med sitt energiske og eggende spill på fele og hardingfele. Gjennom sitt arbeid har han inspirert mang en musiker til å lytte til folkemusikk med nye, åpne ører. Hans evne til å fokusere på og levendegjøre de faktorer som skiller og særpreger ulike melodier fra sted til sted, har i særdeleshet bidratt til å skape en helhetlig bunn i Flukts repertoar.

Øivind Farmen
Flukt 2Med internasjonal tyngde innen samtidsmusikk og klassisk trekkspillmusikk, tilfører Øivind Farmen en sirlighet og dynamikk som knytter den sarteste, sårbare piccolotone sammen med voldsomme, mettede akustiske lydtepper og briljante tekniske detaljer. Hans beherskelse av de største musikalske ytterligheter tilfører Flukt spenning som gir utfordrende opplevelser for lytterne.

Håvard Sterten
Håvard Sterten underbygger musikken med fantastisk tilstedeværelse og kreativ bruk av trommer og perkusjon. Her får musikken både kraftfull tyngde og kontrastfylte klangfarger til melodikk og dynamikk. Med sin bakgrunn fra blues, er Håvard som skapt for oppgaven til å lage ”grooves” og rytmer som virkelig får foten til å trampe takten og hjertet til å banke.

Til sammen blir dette en musikalsk opplevelse som har revet med seg publikum i alle aldersgrupper.