Festivaler i Norge – Blues in Hell

Blues in Hell er en norsk bluesfestival som arrangeres hvert år ved Stjørdal i Trøndelag. Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1992, under en rekke navn. Først het den Hell Blues Festival, deretter Hell Music Festival.

Det var spesielt da festivalene eksploderte i antall at man så muligheten for å legge til mange andre musikkarter. Men etter at Snoop Doggy Dogg i 2007 gjorde mer eller mindre skam på festivalen, har de nå godt tilbake til et mer bluespreget varemerke Blues in Hell.

Hell har ikke så mye med helvete å gjøre i denne sammenheng, bortsett fra at det er et godt navn å promotere seg med. Hell er nemlig et lite tettsted rett utenfor Stjørdal, som både har flyplass og egen togstasjon med påskriften Hell Gods – Expedition. Her har de hatt mye moro med ordspill og forviklinger.

Store navn på blokken

Bluesfestivalen i Hell har dratt mange store artister opp gjennom årene. Av spenstige blues –og rockeband har vi fått høre Buddy Guy, Deep Purple, Nazareth, Scottie Miller, Rory Block, Henry Gray, Jon Lord og mange flere.

Dessuten kommer det fantastiske norske bluesartister hit. For dem er det bare å velge og vrake fra øverste nivå, og gjennom tidene har artister som Knut Reiersrud, Vidar Busk, Reidar Larsen & Arne Skage, Bjørn Berge og mange flere underholdt på festivalen. Årets høydepunkt på Blues in Hell er kanskje Silya & the Sailors, eller hva synes du?

Blues for unge

Det er satt av spillerom for de unge også. De kaller det Ung Blues, og skal være en arena for unge talent som spiller blues og annen musikk med røtter. Å sette fokus på dette kan skape nye konstellasjoner og samarbeid mellom artister og band over grensene. At Blues Musikk lever i beste velgående i Hell er helt sikkert. Bli en del av det du også.

Fasiliteter for tilreisende

Blues in Hell har veldig gode fasiliteter, da festivalen holdes på Scandic Hell Hotel kun ett par hundre meter fra flyplassen. Her vil man ha tilgang til kjøpesenter og transport, kun ett par mil fra Trondheim. Bussholdeplass er i direkte nærhet til hotellet.

Vil man ta seg en tur til Stjørdal, går turen enten til fots, med buss, tog eller drosje. Her kan man rusle rundt i trivelige gater med servering og butikker. Og det i et miljø som er preget av gamle veteranbiler og dertil trivelige innbyggere.

Det er ordnet en parkering for dem som reiser med bobil, og den er i umiddelbar nærhet til festivalområdet.

Blues in Hell 2019

Årets utgave går av stabelen i september, og da er det satt av tre dager til Blues Musikk på høyt nivå. Det kommer artister både fra den norske scenen og det internasjonale. Det er bare å bestille billettene med det samme, for deilig blues i sommersola.

På plakaten står spennende artister som Dana Fuchs, Jo Harman, Little Andrew, The Kingbees, Kyla Brox, Vasti Jackson og mange flere. Her blir det nok av musikalske høydepunkter i løpet av de sene kveldstimene.

Sett av sommeren til Blues Musikk

Blues musikk er nærmere på følelser enn mange andre musikksjangre. Det spilles på lytternes sinnsstemninger og kan helt klart få frem engasjementet i folk.

Blues in Hell er bare en av mange festivaler med hovedfokus på blues. Er det for langt å dra til Trøndelag eller passer ikke tidspunktet, sjekk om du kan finne en annen bluesfestival i ditt område.

Blues musikk er best sammen med likesinnede, og kan være opphav til utrolige musikkopplevelser. Enten på Blues in Hell, eller en eller annen festival i sommer?