En blues for et hundebur

En blues kan handle om alt, så lenge man kan oppdrive den rette stemningen. Men har noen skrevet en blues om hundeburet? Det burde vært gjort. Herunder kommer noen betraktinger om de elementer som burde inngå i en slik blues.

Menneskets beste venn appellerer til de fleste strenger i følelseslivet vårt, og dermed er den det ideelle utgangspunktet for en lang og pasjonert blues med de fleste følelsessvingninger på gitaren. Det er bare å få med bikkja på en jam.

Det tomme hundeburet

Hva kan et tomt hundebur bety? Har den trofaste følgesvenn blitt borte for godt? Eller har han sviktet sin herre for ei tispe med løpetid? Kanskje var det skillsmisseoppgjøret der alt ble delt på midten. Eksen fikk bikkja, mens du ble avspist med buret.

Uansett er det tid for litt trøst med gitaren. Teksten flyter lett over det forlatte hundeburet, du kjøpte på www.billige-hundebur.com. Gamle minner svinner ikke i en blues-tekst. La blåtonene vise hva du føler. Det er en stemning for de gamle minnene og de utallige opplevelsene. Det muntre kan slå over i det melankolske i det du uttrykker farvel (for alltid?).

Dog kan det avsluttes med et håp for en ny tid. Kanskje vil hundeburet atter fylles med liv. På ny vil det høres muntre bjeff idet bildøra åpnes og noen hopper inn i buret sitt. 

På tur med bur

Men for all del. Det kan godt være et hundebur med hund i som inspirer musikken. Om ikke annet så gjør hunden det med sitt nærvær. Kameratskapet bør så absolutt konsolideres med en god blues.

Slå på CD-spilleren eller strøm fritt fra Nettet. La hunden bli kjent med dine favoritt-bluesartister. En lang eller kort kjøretur bør alltid krydres med en blues. Det gjør lange turer kortere, og en kort tur vil knapt merkes i det hele tatt. 

Neste gang du skal på bluesfestival vet du hva som gjelder. Ikke la hunden vansmekte hjemme. Ta den med slik at den kan høre nye låter og lære nye artister å kjenne.

En blues tar aldri slutt

Vi forventer en tredje Blues Brothers film, og i denne nyinnspillingen bør det være med en hund. Den andre filmen introdusert en gutt som den tredje broren. Den naturlige utvidelsen og den nye vinklingen bør derfor være en hund som den fjerde.

God slapstick-underholdning akkompagnert av kjente blues-låter går glimrende overens med en hund. Det samme gjelder selvfølgelig forbrødringen som bør være filmens tema.