Blues skaper hygge ved alle anledninger

Se for deg at du kommer hjem fra jobb, det har vært en lang og stressende dag og det eneste du kunne tenke deg er å slappe av og ta livet med ro og hva gjør du da? jo, du setter på blues og synker godt til rette i godstolen.

Blues har nemlig en helt spesiell egenskap som får selv de mest stressede blant oss til å koble omverdenen bort. Dessverre er det mange som tenker på blues som en trist og klagende musikksjanger, men det er det ikke etter vår mening. Når vi hører på blues tenker vi på glede, fest og moro samtidig som det gir oss muligheten til å reflektere over eget liv.

Jo bedre høyttalere, jo bedre blues

Blues hører ikke bare hjemme på konserter og festivaler. I dag lytter man på blues til alle anledninger, enten det er snakk om begravelse, vinkveld med venner, bakgrunnsmusikk når du spiller på https://www.casino-pa-natet.net/, strikker sokker til barnebarna eller hva det måtte være, så vil blusen garantert sette den riktige stemningen. Det beste av alt er at man ikke trenger det siste nye innen stereoanlegg for å nyte deilig bluesmusikk.

Det er imidlertidig ikke til å legge skjul på at bluesklangen blir noen hakk bedre jo mer du investerer i høyttalere. Når lyden er riktig god, blir det også mye enklere å leve seg inn i musikken og verdsette detaljer som aldri vil komme ut av de rimeligste anleggene. Så dette bør du tenke på neste gang du skal gå til innkjøp av en ny stereo til hjemmet.

Hifi lyd er digg

Blues så dagens lys i tiden fra det 19 til det 20 århundre og vokste raskt i popularitet. I dag er denne sjangeren mer populær enn noen gang før og særlig hos den eldre generasjonen. Selv om blues har et stort nedslagsfelt ser det dessverre ikke ut til at dagens ungdom, spesielt her til lands, viser noen særlig interesse for: B. B. King, Bessie Smith, Lightnin’ Hopkins og andre kjente og kjære bluesartister. Heldigvis står det bedre til i andre land, som i USA der det allerede i ung alder er vanlig å gå på kurs for å lære seg å spille blues på gitar og andre instrumenter. 

Festivaler bidrar til å øke bluesens popularitet

Det finnes en rekke bluesfestivaler i Norge der man kan nyte blues av god kvalitet og hvert år kommer flere internasjonale artister til landet for å vise hva de er gode for. Blant de store festivalene kan vi nevne: Melhus bluesfestival, Notodden Blues Festival og Hemnes Jazz & Blues Festival. Dette er alle festivaler som går over flere dager og som tiltrekker seg tusenvis av deltakere fra hele landet, fulle av forventinger og på utkikk etter å kose seg maksimalt.

Det finnes også flere mindre festivaler som er verdt å få med seg og disse er gjerne noe mer intime. Takket være spredningen av festivaler holdes bluesentusiasmen i live og mange blir på en måte så forelsket i sjangeren og stemningen, at de vender tilbake år etter år. Bluesen har hele fremtiden foran seg, så dersom du ennå ikke har gitt sjangeren den oppmerksomheten den fortjener, er det aldri for sent å begynne.